dokładnie tak, jak piszesz!
[Inne] Czy ktoś słyszał o metodzie podgrzewania świec?
Zwiń
X
-
[Inne] Czy ktoś słyszał o metodzie podgrzewania świec?
Witam,
Spotkałem się u znajomego z trochę dziwną metodą jak dla mnie. W jego autach o przebiegach w okolicach ok. 270000km, w dieslach podczas odpalania auta każe każdej osobie przekręcać kluczyk do połowy ( jak zaświeca sie kontrolki), później zgasić i znowu pojawiają się kontrolki i dopiero zapalić.
Czy ktoś słyszał o podgrzewaniu świec? jakie są według Was plusy i minusy tego działania?ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
-
-
Jak najbardziej normalne zachowanie, szczególnie w starszych dieslach ale nie tylko. Podwójne grzanie świec bardziej nagrzewa komorę spalania co przy niskich temp. ułatwia rozruch.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
w silnikach benzynowych stosuje się to metodę?ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mozgiw silnikach benzynowych stosuje się to metodę?
Jeśli chcesz wiedzieć o grzaniu świec, to owszem, w mrozy nie zaszkodzi grzać dwa razy.
Moja metoda palenia diesli w duże mrozy to:
- grzanie świec 2x
- próba rozruchu - 3-5 sekund, jeśli nie zaskoczy to kolejno:
- 20 sekund odpoczynku dla aku
- grzanie świec pojedyńcze
- kręcenie i pali4x4
Komentarz
-
-
dzięki wszystkim za opinie
Zamieszczone przez 4x4BKFZamieszczone przez mozgiw silnikach benzynowych stosuje się to metodę?ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
Komentarz